ارده شیره چیست؟
ترکیب ارده و شیره انگور از دو بخش اصلی تشکیل شده است. ارده یکی از فرآورده های اصلی دانه کنجد است که بسیار مغذی بوده و خواص بسیار زیادی دارد. شیره نیز از فراورده های انگور است. البته در این ترکیب از شیره خرما و شیری توت نیز استفاده می شود. در کنار خواص شگفت انگیز این ترکیب برای صبحانه، عوارض و مضراتی نیز در هنگام استفاده از آن ممکن است برای برخی افراد به وجود بیاید که در ادامه به بررسی این موارد می پردازیم.
مضرات ارده و شیره انگور چیست؟
دیباتی ها ارده شیره نخورند
کالری بسیار زیاد و کربوهیدراتی که در ارده وجود دارد و همچنین ترکیب آن با شیره انگور برای افرادی که از دیابت رنج می برند مضر است. استفاده از این ترکیب می تواند باعث بالا رفتن سطح قند خون شود و برخی چربی های مضر در ارده نیز مشکلاتی در سلامت افراد دیابتی به وجود می آورد.
گرفتگی عروق قلب
افرادی که از ناراحتی قلبی رنج می برند و مستعد کلسترول هستند با استفاده از این ترکیب ممکن است دچار گرفتگی عروق شوند. چربی بیش از حد در ارده می تواند تجمع کلسترول مضر در رگ ها را صورت پذیرد و همین امر سبب بروز سکته مغزی می شود.
مشکلات گوارشی
یکی دیگر از مضرات ارده و شیره انگور مشکلات گوارشی است که در بدن به وجود می آورد. ارده نوعی ماده غذایی روغنی است و مصرف زیاد آن برای افرادی که دارای سیستم گوارش هستند مشکلات سوء هاضمه را به وجود می آورد. افرادی که معده ناراحتی دارند بهتر است استفاده از ارده را محدود کنند یا به تناوب افزایش استفاده از آن را داشته باشند.
عوارض ارده و شیره انگور
باعث چاق شدن می شود
شاید افرادی که از کمبود وزن رنج می برند با خوردن ارده و شیره اضافه وزن مطلوب و طبیعی را به دست بیاورند. ولی در نقطه مقابل استفاده بیش از حد این ترکیب برای افراد دارای استعداد چاقی بسیار مضر است زیرا کالری بسیار بالای آن سبب اضافه وزن و افزوده شدن توده چربی در بدن می شود. البته برای کسانی که تحرک خاصی در طول روز ندارند، مصرف ارده شیره ضرر دارد ولی افرادی که دارای فعالیت های روزانه مناسب هستند هیچ محدودیتی برای استفاده از این ترکیب ندارد.
مضرر برای افراد گرم مزاج
افراد دارای مزاج گرم باید بر مصرف این ترکیب دقت داشته باشند زیرا به دلیل گرم بودن طبع ارده و شیره انگور غلظت صفرای چنین افرادی افزایش پیدا میکند و عوارضی در بدن آن ها به وجود می آورد. البته روش جلوگیری از بروز این مشکل، خوردن میوه های تازه با طبع سرد در هنگام استفاده از ارده شیره است تا از عوارض احتمالی آن جلوگیری شود. همچنین استفاده از برخی ترشیجات در کنار ارده شیره می تواند از عوارض احتمالی آن جلوگیری نماید.
حساسیت شدید
افرادی که به دانه های روغنی مانند کنجد حساسیت دارند باید در مصرف ارده شیره دقت داشته باشند زیرا حساسیت پوستی مانند خارش و ایجاد برخی جوش ها روی صورت را برای آن ها به وجود می آورد. البته تنها افراد دارای حساسیت این مشکل را دچار نمی شوند و گرمی بیش از حد این ترکیب سبب بروز مشکلات پوستی و خارش در بدن می شود.
سخن پایانی
در این مقاله با مضرات ارده و شیره انگور آشنا شدیم. برای دسترسی به انواع مقالات آشپزی و تغذیه می توانید از بخش سبک زندگی مجله اسنپ اکسپرس بازدید کنید. همچنین می توانید مقاله طرز تهیه و خواص کرم ارده را در بخش تغذیه مجله و مقاله طرز تهیه حلوا با شیره انگور را در بخش آموزش آشپزی مجله اسنپ اکسپرس مطالعه کنید.
ترکیب ارده و شیره انگور با کیفیت را نیز می توانید از سرویس اسنپ اکسپرس تهیه کنید تا در کمتر از ۳۰ دقیقه بهترین محصول بازار به دست شما برسد. در پایان شما نیز اگر عارضه ای از ارده و شیره ی انگور می شناسید لطفاً با ما در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.
سوالات متداول
ارده شیره برای چه افرادی مضرر است؟
افراد دارای بیماری های قلبی و دیابت و همچنین افرادی که دارای مزاج گرم هستند باید در مصرف ارده و شیره انگور احتیاط داشته باشد.
مضرات ارده و شیره انگور چیست؟
افراد دیابتی با مصرف این ترکیب دچار افزایش بیش از اندازه قند خون می شوند. همچنین گرفتگی رگ ها در افراد دارای بیماری قلبی و مشکلات گوارشی از دیگر مضرات این ترکیب است.