چلو گوشت با سس نارنج | واقعا منحصر به فرده!!
چلو گوشت با سس نارنج یکی از خوش طعمترین و منحصر به فردترین غذاهای ایرانی است که با ترکیبی از گوشت نرم و آبدار گوساله و طعم دلنشین سس نارنج تهیه میشود.
چلو گوشت با سس نارنج یکی از خوش طعمترین و منحصر به فردترین غذاهای ایرانی است که با ترکیبی از گوشت نرم و آبدار گوساله و طعم دلنشین سس نارنج تهیه میشود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه قرن،این غذا، مخلوطی از طعمها و عطرهای گرم است که در کنار هم، یک وعده غذایی کامل و لذیذ را ارائه میدهند. ترکیب زعفران، دارچین، و رب نارنج، این غذا را به انتخابی عالی برای مهمانیها و مناسبتهای خاص تبدیل میکند.
برای تهیه چلو گوشت با سس نارنج، ابتدا سیر را در روغن تفت دهید، سپس گوشت مزهدار شده با نمک و فلفل را اضافه کرده و تفت دهید. پس از تغییر رنگ گوشت، آن را خارج کرده و پیاز، برگ کرفس، تره فرنگی و زردچوبه را تفت دهید. گوشت را به همراه آب جوش به مواد اضافه کنید و ۲ ساعت بپزید. نیم ساعت پایانی، آب نارنج را اضافه و طعمدار کنید. سپس، سس نارنج را با خلال پرتقال، شکر، رب نارنج، و کره تهیه کنید و در نهایت، دارچین و زعفران را اضافه کرده و با برنج چلو سرو نمایید
مواد لازم | مقدار |
روغن | به میزان لازم |
پیاز قرمز | یک عدد نگینی خرده شده |
زعفران دم کره غلیض | ۴ قاشق غذاخوری |
گوشت گوساله مغز ران یا سردست | ۶۰۰ گرم |
زردچوبه | ۲ قاشق چایخوری |
برگ کرفس ساطوری | یک لیوان |
خلال پرتقال | ۴ قاشق غذاخوری، جوش خورده |
آب نارنج | ۶ قاشق غذاخوری |
رب نارنج | ۳ قاشق غذاخوری |
زرشک | ۲ قاشق غذاخوری |
پودر دارچین | یک قاشق چایی خوری |
کره | ۵۰ گرم |
شکر | یک قاشق غذا خوری |
تره فرنگی کوچک | ۱ عدد، نگینی خرد شده |
سیر | دوحبه |
ابتدا در یک قابلمه متوسط، مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. حبههای سیر را با چاقو به شکل نگینی خرد کنید و در روغن داغ شده بریزید. به آرامی سیرها را تفت دهید تا عطر آنها آزاد شود اما مراقب باشید که رنگ آن تیره نشود.
به سیر تفت داده شده، تکههای گوشت گوساله را اضافه کنید. کمی نمک و فلفل بر روی گوشتها بپاشید و همه چیز را به خوبی با هم تفت دهید تا رنگ گوشت از صورتی به قهوهای تغییر کند. سپس گوشتها را از قابلمه خارج کرده و کنار بگذارید.
در همان قابلمه، پیاز قرمز نگینی خرد شده را اضافه کنید و تا زمانی که نرم و شفاف شود، تفت دهید. پس از آن، برگ کرفس و تره فرنگی خرد شده و کمی زردچوبه را اضافه کنید و تا زمانی که بوی خامی زردچوبه گرفته شود و سبزیجات نرم شوند، تفت دهید.
گوشت را دوباره به قابلمه حاوی پیاز و سبزیجات اضافه کرده، سپس یک لیوان آب جوش را به آن اضافه کنید. حرارت را کم کرده و اجازه دهید گوشت و سبزیجات به مدت ۲ ساعت با هم بپزند. در طول این زمان، در صورت نیاز، آب بیشتری اضافه کنید تا گوشت کاملاً پخته و نرم شود.
پس از گذشت ۲ ساعت، آب نارنج را به قابلمه اضافه کرده و بگذارید ترکیب به مدت نیم ساعت دیگر بپزد. در این مرحله، طعم گوشت را با نمک و فلفل تنظیم کنید.
در یک تابه جداگانه، کره را ذوب کرده و خلال پرتقال جوشانده را اضافه کنید. پس از تفت دادن خلال پرتقال در کره، شکر، رب نارنج، نمک و کمی فلفل را به آن اضافه کنید و ترکیب را به خوبی هم بزنید تا سسی غلیظ و معطر حاصل شود.
در ده دقیقه پایانی پخت گوشت، پودر دارچین و زعفران دم کرده را اضافه کنید تا عطر و طعم غذا تکمیل شود. چلو گوشت با سس نارنج را با برنج سفید سرو کرده و با خلال پرتقال و زرشک تزئین نمایید. سس نارنج تهیه شده را در کنار غذا به عنوان چاشنی سرو کنید.
پایان/*