۰۳:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۹

چلو گوشت با سس نارنج | واقعا منحصر به فرده!!

چلو گوشت با سس نارنج یکی از خوش طعم‌ترین و منحصر به فردترین غذاهای ایرانی است که با ترکیبی از گوشت نرم و آبدار گوساله و طعم دلنشین سس نارنج تهیه می‌شود.

چلو گوشت با سس نارنج | واقعا منحصر به فرده!!

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه قرن،این غذا، مخلوطی از طعم‌ها و عطرهای گرم است که در کنار هم، یک وعده غذایی کامل و لذیذ را ارائه می‌دهند. ترکیب زعفران، دارچین، و رب نارنج، این غذا را به انتخابی عالی برای مهمانی‌ها و مناسبت‌های خاص تبدیل می‌کند.

برای تهیه چلو گوشت با سس نارنج، ابتدا سیر را در روغن تفت دهید، سپس گوشت مزه‌دار شده با نمک و فلفل را اضافه کرده و تفت دهید. پس از تغییر رنگ گوشت، آن را خارج کرده و پیاز، برگ کرفس، تره فرنگی و زردچوبه را تفت دهید. گوشت را به همراه آب جوش به مواد اضافه کنید و ۲ ساعت بپزید. نیم ساعت پایانی، آب نارنج را اضافه و طعم‌دار کنید. سپس، سس نارنج را با خلال پرتقال، شکر، رب نارنج، و کره تهیه کنید و در نهایت، دارچین و زعفران را اضافه کرده و با برنج چلو سرو نمایید

مواد لازم مقدار
روغن به میزان لازم
پیاز قرمز یک عدد نگینی خرده شده
زعفران دم کره غلیض ۴ قاشق غذاخوری
 گوشت گوساله مغز ران یا سردست ۶۰۰ گرم
زردچوبه ۲ قاشق چایخوری
برگ کرفس ساطوری یک لیوان
خلال پرتقال ۴ قاشق غذاخوری، جوش خورده
آب نارنج ۶ قاشق غذاخوری
رب نارنج ۳ قاشق غذاخوری
زرشک ۲ قاشق غذاخوری
پودر دارچین یک قاشق  چایی خوری
کره ۵۰ گرم
شکر یک قاشق غذا خوری
تره فرنگی کوچک ۱ عدد، نگینی خرد شده
سیر دوحبه

طرز تهیه چلو گوشت با سس نارنج

مرحله ۱: تفت دادن سیر

ابتدا در یک قابلمه متوسط، مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. حبه‌های سیر را با چاقو به شکل نگینی خرد کنید و در روغن داغ شده بریزید. به آرامی سیرها را تفت دهید تا عطر آنها آزاد شود اما مراقب باشید که رنگ آن تیره نشود.

 مرحله ۲: اضافه کردن گوشت

به سیر تفت داده شده، تکه‌های گوشت گوساله را اضافه کنید. کمی نمک و فلفل بر روی گوشت‌ها بپاشید و همه چیز را به خوبی با هم تفت دهید تا رنگ گوشت از صورتی به قهوه‌ای تغییر کند. سپس گوشت‌ها را از قابلمه خارج کرده و کنار بگذارید.

 مرحله ۳: تفت دادن پیاز و سبزیجات

در همان قابلمه، پیاز قرمز نگینی خرد شده را اضافه کنید و تا زمانی که نرم و شفاف شود، تفت دهید. پس از آن، برگ کرفس و تره فرنگی خرد شده و کمی زردچوبه را اضافه کنید و تا زمانی که بوی خامی زردچوبه گرفته شود و سبزیجات نرم شوند، تفت دهید.

 مرحله ۴: پخت گوشت با سبزیجات

گوشت را دوباره به قابلمه حاوی پیاز و سبزیجات اضافه کرده، سپس یک لیوان آب جوش را به آن اضافه کنید. حرارت را کم کرده و اجازه دهید گوشت و سبزیجات به مدت ۲ ساعت با هم بپزند. در طول این زمان، در صورت نیاز، آب بیشتری اضافه کنید تا گوشت کاملاً پخته و نرم شود.

 مرحله ۵: اضافه کردن آب نارنج

پس از گذشت ۲ ساعت، آب نارنج را به قابلمه اضافه کرده و بگذارید ترکیب به مدت نیم ساعت دیگر بپزد. در این مرحله، طعم گوشت را با نمک و فلفل تنظیم کنید.

 مرحله ۶: تهیه سس نارنج

در یک تابه جداگانه، کره را ذوب کرده و خلال پرتقال جوشانده را اضافه کنید. پس از تفت دادن خلال پرتقال در کره، شکر، رب نارنج، نمک و کمی فلفل را به آن اضافه کنید و ترکیب را به خوبی هم بزنید تا سسی غلیظ و معطر حاصل شود.

 مرحله ۷: سرو غذا

در ده دقیقه پایانی پخت گوشت، پودر دارچین و زعفران دم کرده را اضافه کنید تا عطر و طعم غذا تکمیل شود. چلو گوشت با سس نارنج را با برنج سفید سرو کرده و با خلال پرتقال و زرشک تزئین نمایید. سس نارنج تهیه شده را در کنار غذا به عنوان چاشنی سرو کنید.

پایان/*

اندیشه قرن را در ایتا دنبال کنید

اندیشه قرن را در تلگرام دنبال کنید

مطالب مرتبط