به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه قرن،
انواع نان
سبوس غنیترین منبع غذایی فیبر به شمار میرود که از مواد سلولزی تشکیلشده است. فیبرهای گیاهی به دو نوع محلول و نامحلول تقسیم میشوند. سبوس گندم جزء فیبرهای غذایی نامحلول است. تقسیمبندی نانها به دو نوع نان سفید و قهوهای بر اساس میزان سبوسی است که در آن بهکاررفته است. انواع نانهایی که در این دستهبندی قرار میگیرند شامل:
نان قهوهای:
یکی از قدیمیترین نانهایی که در ایران استفاده میشده و در بین نانهای سنتی تنها نان سبوسدار است.
نانهای جو کنونی که طبخ میشود از آرد جو خالص نیست، چراکه سبوس جو بسیار زیاد است و قابلمصرف نیست؛ بنابراین در حال حاضر نیمی از آرد نان جو، آرد گندم است. به دلیل تأثیرگذاری زیاد سبوس جو بر کاهش قند و چربی خون، مصرف این نان بسیار توصیه میشود.
این نان هم جزء نانهای واردشده به سفرههای ایرانی ست. این نان که بیشتر در انگلستان استفاده میشود بیشتر با گوشت، کره یا کره بادامزمینی خورده میشود. در ایران هم برای خوردن صبحانه مثل پنیر، کره و مربا یا عسل و تهیه ساندویچ استفاده میشود.
گندمسیاه دانه ایست که دارای فیبر خوب و زیادی است بنابراین نانهای تهیهشده از این آرد هم توصیه میشود و هنوز هم بین مردم خیلی رایج نشده است.
با بالا رفتن سطح شناخت مردم از علم تغذیه، کارخانههای تولید نان هم دست به تولید انواع نانهای سبوسدار زدهاند. نان شویدی، زیره، گردویی، کنجدی، زنجبیلی و… نمونههایی از این نوع نانها هستند. در اندیشه قرن ببینید
پایان/*
اندیشه قرن را در ایتا دنبال کنید
اندیشه قرن را در تلگرام دنبال کنید