۱۶:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۴

غذاهای نذری کم هزینه ولی آبرومند؛ در شب های قدر و ماه رمضان!

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه قرن،افزایش هزینه‌ ها موجب شده تا بسیاری از خانواده‌ ها در ماه رمضان برای غذای نذری به دنبال لیست طرز تهیه غذاهای ساده و کم هزینه باشند. برای تهیه نذری می توانید از غذاهایی استفاده کنید که علاوه بر کم هزی...

غذاهای نذری کم هزینه ولی آبرومند؛ در شب های قدر و ماه رمضان!

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه قرن،افزایش هزینه‌ ها موجب شده تا بسیاری از خانواده‌ ها در ماه رمضان برای غذای نذری به دنبال لیست طرز تهیه غذاهای ساده و کم هزینه باشند. برای تهیه نذری می توانید از غذاهایی استفاده کنید که علاوه بر کم هزینه بودن بسیار خوشمزه و آبرومند هستند. در ادامه این بخش از سبک زندگی شما را با لیست نذری های مناسب، برای ایام ماه رمضان و شب های قدر آشنا می کنیم!

۱- طرز تهیه آش رشته غذای نذری ماه رمضان

مگر می‌شود درباره نذری صحبت کرد و حرفی از آش رشته نذری به میان نیاورد! بدون شک این یکی از رایج‌ترین انواع نذری است که برای مناسبت‌های مختلفی درست می‌شود.

مواد لازم برای تهیه آش رشته

  • لوبیا سفید: نصف پیمانه
  • لوبیا چیتی: نصف پیمانه
  • نخود: یک پیمانه
  • عدس: یک پیمانه
  • سبزی آش: ۵۰۰ گرم
  • سیر: ۸ حبه
  • پیاز: ۲ عدد بزرگ
  • نعناع خشک: ۲ قاشق غذاخوری
  • رشته آش: به اندازه کافی
  • کشک: به اندازه کافی
  • نمک و فلفل سیاه: به اندازه کافی
  • زردچوبه و روغن: به اندازه کافی

هر کدام از حبوبات را در ظرفی جداگانه بریزید و روی آنها هم آب بریزید تا ۶ ساعت خیس بخورند. بهتر است در این بین آب حبوبات را یک تا دوبار عوض کنید. بعد از گذشت این زمان، نوبت به پخت آش نذری ماه رمضان می‌رسد.

ابتدا نخودها را در آبکش بریزید و به همراه ۵ لیوان در قابلمه بگذارید تا با حرارت متوسط بپزند. لوبیاها و عدس را هم به همین ترتیب در قابلمه‌های دیگر بپزید. زیرا زمان پخت حبوبات با یکدیگر فرق دارد. هنگام پخت، حبوبات باید شکل ظاهری خود را حفظ کنند و خرد نشوند. پس مراقب آنها باشید و اجازه ندهید له شوند.

سبزی‌ها را بعد از تمیر کردن، بشویید و روی یک پارچه تمیز قرار دهید تا خشک شوند. سپس آنها را به طور متوسط خرد کنید. پیازهای پوست گرفته شده را هم خرد کنید. در تابه‌ای روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود. سپس پیاز را داخل ماهیتابه بریزید و تفت دهید تا طلایی شود.

در حین سرخ کردن پیازها، سیرها را پوست گرفته و خرد کنید. آنها را هم تفت دهید؛ البته سیر نباید خیلی سرخ شود. نعنای خشک را در تابه بریزید و تفت دهید. به محض اینکه رنگ نعنا کمی تغییر کرد، آن را از روی حرارت بردارید. حتما دقت کنید که نعنا نسوزد و رنگ آن سیاه نشود.

داخل قابلمه را با آب پر کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. همه حبوبات را به همراه سبزی، نصف پیاز سرخ شده، نصف سیر سرخ شده، زردچوبه و کمی نمک، داخل قابلمه بریزید. بدون اینکه درب قابلمه را ببندید، اجازه دهید تا مواد ۳۰ دقیقه بپزند. بعد از پختن سبزی، رشته‌ها را از وسط نصف کرده و داخل آن بریزید و اجازه دهید ۱۵ تا ۲۰ دقیقه دیگر بپزد.

در این بین، نمک آش را بچشید و اگر کم بود، به آن نمک اضافه کنید. البته سرکه، فلفل، آبلیمو و…، چاشنی‌هایی هستند که بنا بر سلیقه و ذائقه خود می‌توانید در این مرحله به آش اضافه کنید. کشک را هم داخل قابلمه بریزید و بعد از آنکه چند جوش خورد، آش نذری شما حاضر است. آن را با نعنا داغ، پیاز داغ و کشک تزئین کنید.

۲- طرز تهیه شله زرد برای نذری ماه رمضان

شله زرد یک نذری ساده ماه رمضان است که در عین آسان بودن، خاصیت سیرکنندگی هم دارد. بنابراین افراد زیادی آن را انتخاب می‌کنند. برای تهیه شله زرد نذری، مراحل زیر را دنبال کنید.

مواد لازم برای تهیه شله زرد نذری

  • برنج ریزدانه: دو کیلوگرم
  • شکر سفید: ۴ کیلوگرم
  • گلاب با کیفیت: ۵/۱ لیتر
  • زعفران: یک بسته نیم مثقالی
  • خلال بادام: ۸۵۰ گرم
  • خلال پسته: ۱۰۰ گرم
  • آب: به مقدار لازم
  • پودر دارچین: به میزان مورد نیاز
  • پودر هل: به میزان مورد نیاز
  • شابلون برای تزئین روی نذری (اختیاری)

برنج ریزدانه را از ۲۴ ساعت قبل در آب سرد خیس کنید و بعد از این مدت برنج را هم بزنید تا کمی خردتر شود. یک قابلمه بزرگ را روی حرارت بگذارید و آب را داخل قابلمه بریزید. با توجه به اینکه شله زرد باید مدام هم زده شود و به ملاقه فلزی نیاز دارید، بهتر است از قابلمه تفلون استفاده نکنید تا به آن آسیب نرسد.

وقتی آب داخل قابلمه به جوش آمد، برنج را به آن اضافه کنید. توجه داشته باشید که مقدار آب باید ۷ برابر مقدار برنج باشد. بعد از به جوش آمدن آب، حرارت را کم کنید و تا ۲ ساعت اجازه دهید تا برنج مغز پخت شود. در این فاصله نیازی به هم زدن مدام نیست و فقط مراقب باشید که ته نگیرد.

وقتی برنج پخت، وقت آن است که شکر را اضافه کنید. برای این کار در قابلمه‌ای آب بریزید و تمام شکر را اضافه کنید و هم بزنید تا شکر حل شود. بعد از اینکه شکر در آب حل شد، آن را از صافی رد کنید و سپس به آرامی به برنج پخته شده اضافه کنید. برنج ممکن است بعد از اضافه کردن شکر کمی سفت شود، پس دو لیوان آب اضافه کنید و بعد از جوش آمدن، به غلظت دلخواه شما می‌رسد. از لحظه‌ای که شکر را اضافه می‌کنید، شله زرد را مدام هم بزنید.

در این مرحله، خلال‌های بادام خرد شده را به شله زرد اضافه کنید تا کمی نرم شود. سپس گلاب و زعفران را هم اضافه کنید و همچنان هم بزنید تا ته نگیرد. بعد از اینکه شله زرد به غلظت دلخواه رسید، درب قابلمه را ببندید و شعله گاز را کم کنید. بعد از ۱۵ دقیقه، یک دم کنی را در قابلمه قرار دهید و حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید تا شله زرد خوش طعم‌تر شود. روی شله زرد را با پودر دارچین، پودر هل، خلال پسته، خلال بادام تزیین کنید. برای زیباتر شدن تزئینات می‌توانید از شابلون‌های نوشته‌دار استفاده کنید.

۳- طرز تهیه حلیم غذای نذری ماه رمضان

حلیم نذری جرو غذاهایی است که حتی در روزمره افراد مورد استفاده قرار می‌گیرد. بسیاری از ما حلیم را به عنوان صبحانه می‌خوریم تا در طول روز حسابی انرژی داشته باشیم. بنابراین می‌توانید آن را به عنوان نذری درست کنید تا روزه‌داران راحت‌تر روزه بگیرند.

مواد لازم برای تهیه حلیم نذری

  • گندم پوست کنده: ۵۰۰ گرم
  • گوشت بوقلمون یا گوسفندی: ۲۵۰ گرم
  • پیاز: ۱ عدد
  • آب: به میزان لازم
  • نمک: به میزان لازم
  • روغن حیوانی یا کره آب شده: به میزان لازم
  • شکر و دارچین: برای تزیین
  • کنجد: برای تزیین

ابتدا باید گندم پوست گرفته را حدود ۱۲ ساعت با آب خیس کنید. بعد از ۱۲ ساعت گندم را آبکش کرده و حلیم را در قابلمه با ۱۸ لیوان آب بپزید. آب و گندم هنگام جوشیدن کف می‌کنند، بهتر است کف را با قاشق بردارید تا حلیم سیاه نشود. پس از جوش آمدن آب، حرارت گاز را کم کرده و در قابلمه را ببندید تا گندم کاملا بپزد.

در حالی که گندم در حال پختن است، یک پیاز را درشت خرد کنید. در قابلمه‌ای دیگر گوشت را با پیاز و ۳ لیوان آب بپزید. ابتدا حرارت را زیاد کنید، بعد از به جوش آمدن آب، آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزد.

پخت گوشت حداقل سه ساعت طول می‌کشد. اما وقتی گوشت نیم پز شد، می‌توانید مقداری نمک به آن اضافه کنید تا طعم آن بهتر شود. در حین پختن گندم، آن را هم بزنید تا گندم نچسبد. بعد از ۴ ساعت گندم را از روی حرارت بردارید.

وقتی گندم کمی خنک شد، با گوشت کوب برقی یا همزن آن را خوب له کنید تا به شکل پوره درآید. در غیر این صورت، به هم زدن ادامه دهید تا یکدست شود. گوشت از قبل پخته شده را با چنگال و چاقو خرد کنید و کنار بگذارید.

آب باقیمانده گوشت را از صافی رد کنید و آن را نگه دارید. گوشت ریش ریش شده را با آب گوشت به گندم اضافه کنید. مواد حلیم را در قابلمه با کمک همزن برقی ۱۵ دقیقه دیگر بکوبید تا مخلوط شوند. از چرخ گوشت، میکسر یا غذاساز برای خرد کردن مواد استفاده نکنید.

مقداری نمک اضافه کنید و حلیم را با شعله ملایم به مدت نیم ساعت بپزید. وقتی قوام خوبی پیدا کرد و به اصطلاح کش آمد، آن را از روی حرارت بردارید. سپس حلیم را در ظرف مورد نظرتان بکشید و روی آن روغن حیوانی یا کره آب شده بریزید و با دارچین، شکر و کنجد تزیین کنید.

طرز تهیه ساندویچ نذری در ماه رمضان

ما همیشه آش و پلو را به عنوان نذری درست کرده‌ایم، بنابراین ممکن است کمتر به فکر ساندویچ بیفتیم. وقتی به این فکر می‌کنید که نذری چی بدم؟ بد نیست به ساندویچ هم فکر کنید. ساندویچ هزینه زیادی ندارد و برای پخش کردن آن به ظروف خاصی هم نیاز نیست. در ضمن، به راحتی خورده می‌شود و می‌تواند گزینه‌ای عالی برای نذری دم افطار باشد. ما در این بخش ساندویج اولیه و ساندویچ ژامبون سرد را به عنوان نذری ماه رمضان انتخاب کرده‌ایم.

۴. ساندویچ الویه

این ساندویچ با داشتن مرغ و سیب زمینی به طور همزمان باهم، خاصیت سیرکنندگی بسیار بالایی دارد و می‌تواند گزینه‌ای عالی برای شام در ماه رمضان محسوب شود

مواد لازم برای تهیه الویه

  • سینه مرغ: ۴ کیلوگرم (۱۰ عدد نصف سینه)
  • سیب‌زمینی :۷ کیلوگرم
  • تخم‌مرغ :۳۰ عدد
  • سس مایونز: ۴ شیشه
  • خیارشور: ۲ کیلوگرم
  • نخودفرنگی :۱.۵ کیلوگرم
  •  نان باگت: ۱۰۰ عدد
  • هویج: ۱ کیلوگرم
  • نمک، فلفل سیاه، آبلیمو: به مقدار لازم

ابتدا سینه‌های مرغ را با کمی آب، مقداری نمک، زردچوبه و مقداری پیاز خرد شده در قابلمه‌ای قرار دهید و اجازه دهید بپزد. بعد سینه‌های مرغ را ریش ریش کنید، آنها را در مخلوط کن بریزید و کمی آب مرغ اضافه کنید. سیب زمینی و تخم‌مرغ را جداگانه بجوشانید و بپزید. سپس آنها را با هم مخلوط کرده و رنده کنید. هویج را به قطعات کوچک خرد کنید و با مقداری آب بپزید. خیار شور را به قطعات کوچک برش دهید.

حالا وقت آن است که همه مواد را در یک قابلمه بزرگ بریزید و با هم مخلوط کنید. در یک کاسه جداگانه، نمک، فلفل و آب لیمو را با سس مایونز مخلوط کرده و خوب ترکیب کنید. سس و مواد سالاد را خوب هم بزنید و آن را حدود چند ساعت در یخچال قرار دهید تا خوش طعم‌تر شود.

۵. ساندویچ ژامبون سرد

با اینکه شاید ژامبون خیلی سالم به نظر نرسد، ولی برای تنوع گزینه بدی نیست. به راحتی درست می‌شود و زمان زیادی نمی‌خواهد. پیشنهاد می‌شود این نذری را برای جوان‌ترها تهیه کنید؛ زیرا ممکن است برخی سنین بالاتر به دلیل توصیه‌های پزشکی این نوع غذا را مصرف نکنند.

مواد لازم برای تهیه ژامبون سرد

  • ژامبون گوشت یا مرغ: ۲۰۰ گرم
  • گوجه: ۱ عدد
  • خیار شور: ۲ عدد
  • کاهو: ۲ برگ
  • سس مایونز: ۴ قاشق غذا خوری
  • چیپس خلال: ۴ قاشق غذا خوری
  • فلفل سیاه و نمک: به میزان لازم

ابتدا با یک چاقوی تیز، نان باگت را برش دهید. سپس خیارشور، گوجه و کاهو را باید مطابق با اندازه نان و به شکل دلخواه برش دهید. بهتر است برای این ساندویچ یک سس ویژه و خوشمزه درست کنید. برای تهیه آن، سس مایونز، فلفل سیاه و نمک را به خوبی مخلوط کنید. در آخر، چیپس خلالی را داخل سس مخصوص بریزید و دوباره هم بزنید.

ژامبون‌ها را به دو قسمت تقسیم کرده و داخل نان باگت یا نان تست قرار دهید. سپس خیار ترشی، گوجه فرنگی و کاهو را روی ژامبون قرار دهید. در مرحله آخر سس مخصوص خود را روی ژامبون بریزید. ساندویچ شما حاضر است.

۶- لقمه نان و پنیر و گردو نذری ساده

اگر به دنبال یک نذری ساده ماه رمضان هستید و بودجه کمی دارید، این لقمه انتخاب خوبی است. در ضمن، بسیار سالم است و افراد با هر سنی می‌توانند آن را مصرف کنند. شما می‌توانید از نان سنگک یا تافتون استفاده کنید، ولی خوردن نان تست کمی آسان‌تر است. زیرا شما می‌توانید ساندویچ را قطعات کوچک‌تر تقسیم کنید و پنیر هم از لابه‌لای آن بیرون نمی‌ریزد.

مواد لازم برای تهیه ساندویچ پنیر و گردو

• نان تست: یک عدد

• پنیر لیقوان: یک عدد کوچک

• پنیر خامه ای: یک عدد کوچک

• سبزی معطر خرد شده (شوید، جعفری، گشنیز و نعنا): یک کاسه کوچک

• گردوی پودر شده: به مقدار لازم

• زیره: یک قاشق چای خوری

ابتدا پنیر لیقوان و پنیر خامه‌ای را در ظرفی ریخته و با قاشق خوب هم بزنید تا یکدست شوند. حالا سبزیجات خرد شده و زیره را با مواد پنیر خوب مخلوط کنید. لبه‌های نان تست را با استفاده از چاقو برش دهید و یک قاشق غذاخوری از مواد پنیر روی یک لایه نان بریزید و با پشت قاشق آن را به تمام سطح نان بمالید. سپس نان دیگر را روی آن قرار داده و با دست فشار دهید تا به هم بچسبد. نان را به شکل مثلثی تقسیم کنید.

۷- طرز تهیه حلوا نذری در ماه رمضان

با اینکه حلوا خاصیت سیرکنندگی ندارد، ولی به عنوان یک دسر خوشمزه می‌تواند سفره ماه رمضان را تکمیل کند. برای درست کردن حلوای نذری، مراحل زیر را انجام دهید.

مواد لازم برای تهیه حلوای نذری

  • آرد: یک کیلوگرم
  • زعفران: ۵ قاشق غذا خوری
  • هل: ۲ قاشق چایخوری
  • شکر: ۷۸۰ گرم
  • روغن مایع: ۵۸۰ گرم
  • کره: ۲۰۰ گرم
  • گلاب: ۵ قاشق غذاخوری
  • آب: به میزان لازم

ابتدا شروع به آسیاب زعفران کنید و آن را در لیوان بریزید. سپس تکه‌های یخ را اضافه کنید و مقداری آب بریزید تا دم بکشد. سپس شکر و آب کافی را در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا خوب مخلوط شود.

در این مرحله، نوبت به ریختن زعفران و گلاب می‌رسد. به محض اینکه دیدید شکر و آب با هم حل شده‌اند، مقداری از زعفران دم شده را بردارید و قبل از اینکه شربت به جوش بیاید، زعفران را در آن بریزید و هم بزنید. سپس گلاب و هل را به شربت اضافه کنید و خوب هم بزنید، سپس آن را از روی حرارت بردارید.

آرد را در ۳ مرحله الک کنید و سپس آن را در قابلمه‌ای روی حرارت ملایم قرار دهید و مدام هم بزنید تا بوی خامی خود را از دست داده و رنگ آن کمی طلایی شود. در این مرحله، کره و روغن را به مواد نذری اضافه کنید. البته مطمئن شوید که کره به دمای محیط رسیده است. پس از افزودن کره و روغن به خمیر، مواد را به خوبی ترکیب کنید و آنها را تفت دهید.

سپس شروع به اضافه کردن شربت به خمیر کنید و هر بار که آن را اضافه می‌کنید، به هم زدن ادامه دهید تا حلوا به قوام خوبی برسد. وقتی دیدید حلوا به قوام دلخواه شما رسید، شعله گاز را خاموش کنید و حلوا را در ظرف مورد نظر ریخته و آن را با خلال انواع آجیل و گل محمدی تزیین کنید.

۸- طرز تهیه فرنی نذری در ماه رمضان

فرنی با بافت لطیفی که دارد، گزینه‌ای عالی برای افطار کردن روزه‌داران محسوب می‌شود. پس این نذری را هم در لیست نذری در ماه مبارک رمضان قرار دهید.

مواد لازم برای تهیه فرنی نذری

  • شیر: ۴ لیوان
  • آرد برنج: ۴ قاشق غذاخوری
  • گلاب: ۲ قاشق غذاخوری
  • شکر: ۸ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده: در صورت تمایل

ابتدا شیر را در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. کمی شکر اضافه کنید و با قاشق هم بزنید تا کاملا در شیر حل شود. سپس گلاب را اضافه کنید و آرد برنج را هم کم کم داخل آن بریزید. به خوبی آن را هم بزنید تا گلوله‌ای در شیر باقی نماند. مواد را دائما هم بزنید تا شیر به جوش بیاید. دوباره حرارت را کم کنید؛ در این مدت برای ته نگرفتن مواد آن را هم بزنید.

بعد از اینکه فرنی غلیظ شد و به غلظت مناسب رسید، قابلمه را از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید؛ ولی همچنان به هم زدن ادامه دهید تا ته نگیرد و سفت نشود. اگر خواستید فرنی شما دو رنگ شود، آن را به دو قسمت تقسیم کنید. یک قسمت را ساده و قسمت دیگر را زعفرانی کنید. بعد از سرد شدن، ابتدا فرنی سفید و بعد فرنی رنگی را بریزید و اجازه دهید تا خنک شود.

۹- طرز تهیه عدس پلو نذری در ماه رمضان

تا به اینجای متن انواع آش و نذری‌های ساده را معرفی کردیم، ولی اگر به دنبال یک پلوی کم دردسر هستید، عدس پلو گزینه خوبی است.

مواد لازم برای تهیه عدس پلو نذری

  • برنج: ۶ کیلوگرم
  • گوشت چرخ کرده: ۳ کیلوگرم
  • عدس پلویی: ۲ کیلوگرم
  • کشمش پلویی: ۱ کیلوگرم
  • پیاز: ۱ کیلوگرم
  • زعفران سابیده شده: به مقدار لازم
  • نمک، زردچوبه و فلفل: به مقدار لازم
  • روغن جامد: ۱.۵ کیلوگرم
  • روغن حیوانی: در حد چند قاشق

برنج را از شب قبل خیس کنید و نمک داخل آن بریزید و بگذارید بماند. عدس‌ها را بشویید و خیس کنید. بعد از دو یا سه ساعت آب آن را آبکش کنید. عدس‌ها به همراه آب داخل قابلمه بریزید و بگذارید تا بپزند. گوشت را به تنهایی تفت دهید تا آب آن جمع شود. همزمان پیاز نگینی خلال شده یا رنده شده را تفت دهید تا کمی طلایی رنگ شود. وقتی آماده شدند، آنها را با هم مخلوط کنید و سپس نمک، فلفل، دارچین و روغن را اضافه کنید.

قابلمه‌ای که برای عدس پلو در نظر می‌گیرید، باید بزرگ باشد تا پلو له نشود. برنج را در آب در حال جوش بریزید و وقتی جوش آمد و نزدیک به آبکشی شد، عدس پخته شده را به برنج در حال جوشیدن اضافه کنید تا با هم مخلوط شوند. برنج را آبکش کنید، در قابلمه بریزید و آن را دم کنید.

کشمش‌ها را بشویید و اجازه دهید تا خشک شوند. سپس آنها را با روغن تفت دهید. بعد از پخت برنج، روغن نباتی مخلوط با روغن حیوانی را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. مطمئن شوید که روغن بوی سوختگی ندهد و فقط گرم شود. سپس آن را روی برنج بریزید. در مرحله آخر پلو را در ظرف مناسبی بریزید روی آن را با گوشت، کشمش، زعفران دم کرده و پیاز داغ تزیین کنید.

بیشتر بخوانید: آش رشته رو با ماست بپز! + طرز تهیه

۱۰- طرز تهیه شیر برنج نذری برای ماه رمضان

شیر برنج با داشتن مواد مغذی فراوان، یک افطاری یا سحری بسیار مقوی محسوب می‌شود. اگر به دنبال یک نذری ساده ماه رمضان هستید که در عین حال مفید باشد، شیر برنج را در لیست خود قرار دهید:

مواد لازم برای تهیه شیر برنج

  • برنج نیم دانه ایرانی: ۱ پیمانه
  • شکر: ۵/۱ پیمانه
  • پودر هل: ½ قاشق چایخوری
  • گلاب: ¼ پیمانه
  • کره: ۲۰ گرم
  • خامه صبحانه: ¼ پیمانه
  • آب: ۴ پیمانه
  • شیر: ۶ پیمانه

ابتدا برنج را کاملا بشویید و در ظرف مناسبی بریزید. اجازه دهید برنج تا چندین ساعت خیس بخورد. در این مرحله، برنج خیس خورده را شسته و در قابلمه مناسبی قرار دهید. سپس آب را اضافه کرده و قابلمه را روی حرارت قرار دهید. حالا بگذارید برنج یک ساعت بپزد.

وقتی برنج خوب پخت، شیر را به قابلمه اضافه کنید و هر چند لحظه یکبار برنج را هم بزنید تا به ته قابلمه نچسبد. بعد از اینکه برنج خوب لعاب داد و از هم باز شد، شکر را به قابلمه اضافه کنید. بعد از اضافه کردن شکر، مواد را به مدت ۱۰ دقیقه با هم مخلوط کرده و سپس مواد دیگر را هم بریزید. حالا شیر برنج را ۴۵ دقیقه دیگر روی حرارت بگذارید تا خوب جا بیفتد.

بعد از ۴۵ دقیقه، پودر هل را به همراه گلاب در قابلمه اضافه کنید و تا جایی هم بزنید که ترکیب شوند. حالا باید اجازه دهید شیر برنج جا بیفتد و به غلظت دلخواه شما برسد. سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و خامه را اضافه کنید. شیر برنج را داخل ظروف نذری بریزید و آن را تزئین کنید.

نکات مهم برای پخت غذاهای نذری ماه رمضان

اگر قصد درست کردن نذری ماه رمضان را دارید و می‌خواهید آن را در بین افراد زیادی پخش کنید، پس باید نکات زیر را رعایت کنید تا نذری کیفیت خوبی داشته باشد و سلامت آنها را به خطر نیندازد:

  • بیشتر غذاهای نذری چرب، شور یا شیرین هستند، بنابراین مصرف زیاد این غذاها سلامتی افراد را به خطر می‌اندازد. بنابراین سعی کنید میزان چربی و شوری غذاها را طوری تنظیم کنید تا همه افرادی که نذری شما را دریافت می‌کنند، بتوانند آن را بخورند.
  • از گرم و سرد کردن دوباره غذاها خودداری کنید. بنابراین همان زمان که نذری پخته شد، آن را پخش کنید تا روزه‌داران بتوانند آن را به صورت گرم و تازه میل کنند.
  • غذای نذری پخش نشده را نباید بیش از دو ساعت بیرون از یخچال نگهداری کرد. زیرا ممکن است دچار مسمومیت شود و برای سلامتی افراد خطرناک باشد.
  •  قبل و حین تهیه غذای نذری، دست‌های خود را با آب و صابون بشویید.
  • قبل از هر پخت و پز، تمام سطوحی که برای تهیه و پخت غذا استفاده می‌کنید را بشویید و تمیز کنید.
  • تمام غذاها به خصوص گوشت، مرغ و تخم مرغ را به طور کامل بپزید.
  • از مواد اولیه پاستوریزه، مانند ماست، شیر یا کشک پاستوریزه استفاده کنید.
  • سبزیجات را قبل از افزودن به غذا و مخصوصا قبل از تهیه سالاد، کاملا بشویید و ضدعفونی کنید.

ظروف مورد نیاز برای توزیع غذاهای نذری

همه ما می‌دانیم که قرار دادن غذای داغ در ظروف یکبار مصرف مضر است و هر ظرفی برای هر نوع غذایی مناسب نیست. اما با توجه به مزایای فراوانی که این ظروف از نظر سهولت استفاده دارند، می‌توان گفت استفاده از آنها در زندگی امروزی امری ضروری است. اما نکاتی وجود دارند که باید قبل از خرید و در حین استفاده در نظر بگیرید تا ضرر آنها کاهش یابد.

دو نوع ظروف وجود دارند که عمدتا برای غذا خوردن استفاده می‌شوند؛ یکی ظروف پلاستیکی یکبار مصرف و دیگری ظروف فوم. استفاده از ظروف فوم برای غذاهای حاوی برنج رایج شده است. اما برای غذای نذری می‌توانید از ظروف یکبار مصرف زیر استفاده کنید:

  • ظروف آلومینیومی
  • ظروف گیاهی و ظروف کاغذی
  • ظرف قابل استفاده مجدد برای مایکروویو

لازم به ذکر است که ظروف آلومینیومی، گیاهی و لیوان‌های کاغذی، محصولات مناسب‌تری برای غذاهای گرم یا داغ هستند. اگر نذری شما آش، حلیم یا شله زرد است، از ظروف درب دار مخصوص نذری استفاده کنید. زیرا در برابر حرارت مقاومت بالایی دارند و مواد سمی به غذا اضافه نمی‌کنند. علاوه بر این، می‌توان آن را دوباره در مایکروویو گرم کرد.

برای چای، شیر یا کاکائو داغ، از لیوان‌های کاغذی یا سلولزی استفاده کنید. آنها در برابر حرارت مقاوم هستند و از مواد طبیعی ساخته می‌شوند. برای غذاهای برنجی از ظروف گیاهی، آلومینیومی یا کاغذی استفاده کنید. زیرا مواد سمی در غذای شما باقی نمی‌گذارند.

پایان/*

اندیشه قرن را در ایتا دنبال کنید

اندیشه قرن را در تلگرام دنبال کنید

مطالب مرتبط